Monday, December 19, 2011

It's raining men, hallelujah!

Днес ще си говорим за мъжката мода - нещо, което аз обожавам и на което много държа. Случвало ли ви се е да видите някой мъж и да си кажете 'колко е симпатичен, чаровен, но пък как се е облякъл...' и оттам да ви се развали цялото впечатление? Ако не ви се е случвало, то сигурно ще го сметнете за много повърхностно, но веднага ще оборя тезата ви и ще кажа, че не е. Модата, независимо от вашия пол, е визитната ви картичка пред обществото, тя говори за вас повече отколкото биографията ви. Разкрепостени, консервативни, класически, елегантни, спортни - всичко това олицетворява вашата същност. А човек, който си е позволил да е неизряден и неестетически издържан, е човек, който не се приема на сериозно, нехае за външния си вид и противно на общоприетите възгледи, това води до една повърхностност на мисълта. Защото суетата не е лошо качество, суетата показва, че човек изисква от себе си да се чувства добре в кожата си. А от това по-важно няма!
Така, по-специално за мъжката мода... Разхождайки се по улиците на София, винаги оглеждам как са облечени мъжете ( по-специално младите) и ми прави впечатление, че правят много грешки в обличането си, смесвайки стиловете си по неправилен начин или обличайки дрехи и кройки, неподходящи за тяхната фигура. Т.е. изберете си стил (спортен или елегантен) и се придържайте към него. Никога не слагайте ризи с къс ръкав с вратовръзка, чорапите ви винаги трябва да са в тон с панталона, прав модел дънки не са за слаби момчета, те трябва да избират по-втален модел, купувайте си ваш размер дрехи, максимум един размер по-голям, не повече, защото изглеждате нелепо, по-пълните, пък, не си купувайте прекалено тесни блузи, за да ви изглеждат по-големи ръцете, защото заедно с ръцете и коремите ви изпъкват,не се обличайте в прекалено много цветове и освежавайте тоалетите си с аксесоари. Не си купувайте дрехите, защото имат огромен надпис на марката им, това обикновено предизвиква само и единствено смях, импровизирайте и обръщайте повече внимание на детайлите.
Личното ми мнение е, че аз обожавам елегантни мъже. Естествено за всичко си има повод, но смятам, че всеки мъж може и е прекрасно да си позволи да бъде елегантен вечер. Клишираната комбинацийка дънки, колан, обувки и риза я знаем всички, но с какво бихте могли да изпъкнете? Да погледнем тези двама красавци по-долу.
Знаете вече, аз обожавам аксесоарите, смятам, че те придават колорита на един аутфит, и тези снимки са доказателство, че това важи с пълна сила и за мъжете. Имаме класически цветове: черни обувки с черни колани, бели ризи, сини дънки. Но вижте колко се освежава всичко, когато добавим и малко цветове! Сакото придава много мъжествен вид на мъжката фигура, но за да се избегне прекалената елегантност, която не приляга на толкова млад мъж, подгънахме ръкавите и това прекрасно цикламено се разкри и даде едно ново измерение на целия тоалет. Кърпичката в сакото, пък, показва една любов към детайла, да видиш мъж с такава любов е безценно, неминуемо поражда една усмивка на лицето ти. В случая с цикламените ръкави, логичното би било кърпичката да е същия цвят, но би било прекалено скучно, нали така? Играта с тоналността на розовото придава завършек.
Елечето е другото облекло, което се приема за твърде елегантно, че дори и 'гейско', ако трябва да се изразявам профанно. Както предполагате, не само, че не съм съгласна, а и се надсмивам на тези коментари. Но докато сакото е класическа дреха, която придава на всяка фигура мъжественост, елечето е по-задължаващо и не стои добре на всички, способно е да направи слабото мъжко тяло да стои смешно, дори и момчешко. От друга страна, пък, мъжете, които имат широки рамене и мускулести ръце, трябва да приемат елечето като любимата им дреха, защото визуално то ги подчертава още повече, оттам и фигурата изглежда още по-мъжествена. Тук също имаме класическата база (обувки/колан/дънки/риза), затова е добре да сложим и цветен акцент, а именно отново кърпичката! В тази комбинация бихте могли да сложите всякакъв цвят кърпичка, различен от бял и черен, зависи единствено от цветовите предпочитания на човека.
Очаквам коментарите ви! Ще ми е интересно да чуя вашата гледна точка!

П.С. Единственото по-хубаво от красив мъж, е умен и красив мъж, нали така? Предлагам ви да хвърлите едно око на блога на Коко и да се влюбите! :) Мърлявият блог на един спретнат човек

1 comment:

  1. Wise and handsome sounds better than wise and beautiful,I like it!

    ReplyDelete

I wait for you to inspire me :)