Tuesday, January 24, 2012

That's what he said!

       


  Здравейте, драги ми смехурковци! С цел да разчупя малко концепцията на блога реших да направя месечна рубрика, посветена на мъжете - "That's what hе said." Малко са блоговете, които говорят за мъжката мода, а повечето от тях, пък, са такива на мъже, много в идеята за мода. Разбирайте - обличат се така, както повечето мъже биха нарекли 'гей' и всякакви подобни епитети, аз бих казала - с индивидуалност. Истината, обаче, е че не всички мъже притежават точно тази индивидуалност, както и жените, някои харесват по-спортния стил, по-изчистения, по-строго елегантни и т.н. На мен би ми харесало да виждам екстравагантни мъже навсякъде наоколо, но всички знаем, че това няма как да се случи, но поне можем да си пожелаем да виждаме все добре изглеждащи такива, нали така?
  Мислех върху въпроса и стигнах до извода, че със сигурност женското (в частност моето) мнение за това как трябва да изглежда един мъж е много важно, но казано от друг такъв със сигурност би било много по-лесно смилаемо, по-бързо ще стигне до ушите на мъжкия пол и със сигурност с по-голяма ефективност ще ги накара да се замислят.
  Та, така. Имам късмета да имам приятели мъже, които изключително много държат на външния си вид, по онзи галещ погледа и разтапящ сърцето начин, и реших да ги използвам за добрата кауза.  

  В днешния първи 'епизод' от нашата рубрика ви показвам, мъжленца, какво един Кокич би искал да ви каже по въпроса за мъжката мода и кои са базите в нея.


По същество – Габи ми заръча да напиша нещо за мъжка мода и реших, че не мога да пропусна тази възможност, защото някои неща трябва най-сетне да се кажат.
Преди всичко искам да кажа, че този пост ще е насочен само към хората с пениси, които четат този блог. Иначе казано – публикацията е насочена само към мъжка мода.
2 думи за себе си, пречупени през модната призма – не съм модно гуру и няма да ме видите да ставам по-рано за работа, за да си гладя якичките. Това, което няма да видите също така е да изляза от нас без да съм вложил малко мисъл в това как ще се облека. За тези от вас, които вдигат „pussy“ картата в момента и си мислят, че това е so gay – искам да ви уверя, че 60% от причината да съм устроен по този начин е, че жените го оценяват. 40% просто защото съм суетен.

Та така, модни предпочитания всякакви - няма да говоря за шарки, шалчета и ваденки, а ще конкретизирам в нещо, в което мисля, че разбирам най-много: Мъжка мода според мъжа.
Иначе казано – на всички ни се иска от време на време да се изцепим с нещо много фешън и смело, или пък да върнем някоя класика и да подчертаем мъжествеността си, но истината е, че има хора за едното и такива за другото.
Най-просто казано: всеки човек притежава определена доза мъжественост. Ruggedness, както казваха в Лабораторията на Декстър. Тя идва от много неща – черти на лицето, изражение в очите, телосложение, окосмяване, стойка и т.н.
Златното правило е – бъди реалист. Погледни се в огледалото и прецени къде стоиш в координатната ос между Деян Неделчев и Багата, преведено на прост български сленг. Разгледай си снимки, ако ще ти бъде по-лесно. Имаш широка челюст – окей, знак за мъжественост. Имаш хлътнали рамене – дейба, отиваш към лявата страна на координатата. И така нататък.
Бъди откровен. Колкото по-голям реалист си, толкова по на място ще изглеждаш в очите на другите. Това прави разликата между това да изглеждаш като закачалка за мъжкарски дрехи или пък пълен педал и това да изглеждаш стилен и добре премерен.
Да кажем, че си се преценил на ум. Сега вече имаш леко разкрасена от егото ти представа за това как изглеждаш. С тази представа трябва да работиш. Това е твоята база, а дрехите – комплимент към нея. Те не правят мъжа, а просто му помагат да се покаже. Твоята задача е да избереш такава комбинация, която да те сложи малко след средата на мъжествената ос – там, където стоят мъжете, като които си мислиш, че изглеждаш – вземи Брад Пит например.
В конкретика – ако си с вдлъбнати гърди – дълбоките деколтета надали са за теб, колкото и яко да си видял, че изглеждат на други хора. Ако си с дебел гъз - не си гений, че си схванал, че вталените дънки са на мода - егоист си, че ни караш да гледаме към него. Примерите са безброй, но поантата е една:

В мъжката мода е по-важен мъжа, а не модата. Тя е само добавка към него – просто още един начин да го разкриеш.

И отново казвам, вероятно в блога на Габи ще откриете куп златни правила за стила на мъжете, комбинации, цветове. Този пост беше единствено с цел да подчертае основното правило преди избирането на каквато и да е модна комбинация.
За мен беше радост да прецакам блога на Габи!
Извинете за дългия пост и лек ден.


П.С. Не мислете, че с това се изчерпва всичко, което Кокича има да ви каже, за още мъдри мисли и сентенции от ежедневието - Мърлявият блог на един спретнат човек

No comments:

Post a Comment

I wait for you to inspire me :)