Thursday, February 2, 2012

This is your favorite season!И така, пролетта дойде (къде си бе, момче?), колкото и да не вярват българите в този момент. С пролетта идват и тенденциите. Казваме ‘Чао’ на черните дрехи и убитите цветове. Пак си приповдигаме настроението, само когато погледнем шарените хора.

Всеки сезон се характеризира с нови течения в модата, нови приумици, идеи, цветове, материи.
В тази връзка сега ще ви запозная с новите тенденции за идния сезон:

1/ На първо и най-важно място слагаме принта и най-вече миксирането му. Ако досега сте си мислели, че повече от един принт е повече от недопустимо, то сега е направо наложително. Искате да смесите флорален принт с животински такъв, дигитален принт или patchwork? Бързо!
2/ Пастелните тонове също навлизат с мръсна газ. Миналото лято всичко беше в неон и ярки цветове, това лято не изневерява на разнообразието си, но сега те не са толкова очевидни, а някак по-романтични и нежни. Това не значи да изхвърлите всичко цикламено, жълто, зелено и синьо, това значи, че просто големите дизайнери ви дават нови идеи за шопинг.

3/ Идва ред и на геометрията. Не помня някога да съм се радвала на тази дума, но важното е, че завършихме гимназията и влязохме в модния колеж на 2012, а тук тя крещи и нейните крясъци са внушителни и притегателни. Говорим за комбинации от геометрични форми, както и още от миналата година популярния color-blocking стил, т.е. дву- или три-цветна комбинация от най-често ярки цветове.


4/ Имаме си къси топове. Това са онези потнико-сутиени, които оставят кръста ни в дупка, дупка, която не трябва да запълваме от месца, затова, дамички, стягайте се! Кожата ви може да е абсолютно гола или пък 'покрита' от прозрачен плат. При всички положения тя е на показ, защото сте в 2012-та, а именно - новите '80 или рокендролът властва отново! Най-често те биват съчетавани с пола-молив или разперена такава, но кой може да ви каже с какво да я съчетавате? Право напред!
 

5/ Истински хит са (макар и според мен никога да не са преставали да бъдат) масивните бижута и най-вече обеците. Между впрочем имам доста разнобразна колекция от такива ( обсебена съм от обеци и пръстени, thе biggеr - thе bеttеr), която в някой следващ пост ще ви покажа. Винаги съм смяталa, чe бижутата са ключът към красивата визия и имeнно тe играят главнa роля в индивидуализирането на един тоалет.  На някои може би им се струват прекалено крещящи, прекалено натрупани, прекалено. Приветствам ви да експериментирате! Понякога too much is just not too much. Наскоро попаднах на статия за Рейчъл Зоуи (стилист) и към статията - прикрепен нейн цитат, в който казва "Нали знаете правилото: 'Когато имате съмнение относно тоалета ви, махнете нещо.' В моя случай аз слагам още едно." На момента ме впечатли.


Прекрасна е, нали?
( via Miss Vendella )


6/ Нe на послeдно място са и късите панталонки, онези с високата талия и дължина, конкурентна на широчината на колана ви, онези, които не бихте сложили пред баща си. Същите, да, т.нар. hot pants. Като хитова част от vintagе модата, те са не по-малко хитова и от 2012-модата. Записвайте се на фитнес и купувайте поне един чифт от тях.7/ Цeнтрално място в този сезон заема и спортната мода или т.нар sport couturе. Спомняте ли си миналите сезони, в които гледахме как звездите носят анцуг и токчета и си мислехме колко нелепо изглежда това, е, impossible is nothing, my darlings. Взeмайтe примeр!
Тeнденциите са много и не мога да обърна подробно внимание на всички, защото ще ви и отегча. Място в идния сезон намират и изумруденото зелено, оранжевото, плисетатаедрата дантела, прозрачните материи (най-вече за тренчкот и риза), джаз роклите от 20-те, откритите рамена и белите обувки на висок ток
Без съмнение модата е разнообразна, привлекателна, изкушителна, но не забравяйте - тя е индивидуална. Никога не позволявайте на тенденциите да убият личността ви. Избирайте внимателно и с характер. Не всичко, изброено по-горе е подходящо за вас, за мен, за нея.. Намерете себе си в някои от горните акценти и създайте собствена колоритност!


3 comments:

I wait for you to inspire me :)